Gå til indhold
BWH Hotel Group og Small Danish Hotels går sammen i ny strategisk hotelalliance.  Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale.
BWH Hotel Group og Small Danish Hotels går sammen i ny strategisk hotelalliance. Foto: Claudia Moreno, Morenoclicks. Kan frit benyttes i forbindelse med redaktionel omtale.

Pressemeddelelse -

BWH Hotel Group og Small Danish Hotels i ny kooperation

Danmarks største hotelkæde går i alliance med en af verdens største spillere på markedet. Small Danish Hotels og BWH Hotel Group indgår et strategisk samarbejde, der skal give begge kæder mere muskelstyrke på markederne og tiltrække nye gæster.

BWH Hotel Group , som tæller mere end 4700 hoteller fordelt i 100 lande, er repræsenteret med 17 hoteller i Danmark og over 150 hoteller alene i Sverige og Norge. Small Danish Hotels, der tæller 67 kroer, hoteller, slotte og badehoteller i Danmark, består ligesom BWH Hotel Group af privatejede hoteller. Bestyrelsesformanden i Small Danish Hotels ser partnerskabet med den verdensomspændende hotelkæde, som den helt oplagte vej til at stå stærkere i en branche under pres.

”Den strategiske alliance mellem Small Danish Hotels og BWH Hotel Group har været undervejs et stykke tid, men det er måske det vigtigste tidspunkt nogensinde at stå sammen. Branchen er klemt rent økonomisk af krise på krise, og der er hård konkurrence om gæsterne. Igennem samarbejdet styrker vi vores unikke markedspositioner og optimerer kædernes økonomiske fundament”, siger Finn Steffensen, som er bestyrelsesformand i Small Danish Hotels.

Kæderne vil fremover samarbejde om blandt andet salgskanaler og markedsføring, og det giver BWH Hotel Group en helt ny rækkevidde i Danmark.

”Vi er enormt glade for at starte et samarbejde med Small Danish Hotels. Gennem partnerskabet kan vi tilbyde gæsterne det absolut største udvalg af hoteller i Danmark. At begge kæder består af privatejede hoteller med unik karakter, gør det til et perfekt match. Vi ser frem til at styrke vores position på det danske marked og samtidig kunne tilbyde vores gæster et væsentligt større udvalg af hoteller i fremtiden”, siger Johan Michelson, som er CEO for BWH Hotel Group i Skandinavien.

Med Small Danish Hotels’ værelser i puljen, øger BWH Hotel Group sin kapacitet og kommer til at dække hele Danmark. Samtidig bliver Small Danish Hotels synlig på alle BWH Hotel Groups globale hjemmesider, og det giver en helt ny mulighed for at tiltrække flere internationale gæster til de danske kroer og hoteller.

”Alliancen kommer til at booste væksten i begge hotelkæder og give adgang til nye målgrupper. Best Western er et stærkt corporate brand blandt forretningsrejsende med store businesshoteller, og Small Danish Hotels har et solidt fodfæste i leisure-markedet med flere nicheprodukter. Sammen kan vi gøre kagen større og tilbyde vores gæster langt flere fordele, uden at vi er i konkurrence. Forretningsmodellen er kendt fra flyselskaber, og vi forventer, at den vil tage vores hotelkæder til nye højder”, siger Finn Kræfting, som er administrerende direktør i Small Danish Hotels.

Via kædernes loyalitetsprogrammer, Best Western Rewards og Small Danish Hotels’ Benefits, kan gæsterne optjene og bruge point på kædernes hoteller, ligesom Small Danish Hotels’ gavekort kan bruges på Best Western hoteller. Bag kulisserne vil kæderne optimere økonomisk ved blandt andet at etablere fælles indkøbsaftaler samt dele administrative og kreative ressourcer i Danmark.

Den ny alliance træder i kraft den 1. januar 2023, og kæderne forventer at være klar med en fælles IT-løsning og markedsføring af de danske hoteller tidligst sommeren 2023.


For yderligere information kontakt Johan Michelson, CEO for BWH Hotel Group i Skandinavien
E-post: johan.michelson@bwhhotelgroup.se
Tlf: +46 735 14 39 01


Om Small Danish Hotels

Small Danish Hotels er landets største hotelkæde for privatejede overnatningssteder og tæller 67 kroer, hoteller, slotte og badehoteller, hvoraf de fleste tilbyder møde- og konferencefaciliteter. Hotellerne er fordelt over hele Danmark. Small Danish Hotels tilbyder skræddersyede ferie- og weekendophold med fokus på blandt andet wellness, gourmet, golf, vandring og cykling. Selvom overnatningsstederne er vidt forskellige, er nøgleordene de samme; den personlige gæstfrihed, fokus på kvalitet samt øje for de små detaljer, der sætter rammerne om et behageligt ophold.

Related links

Emner

Kategorier


BWH Hotel Group er en global hotelkæde bestående af tre hotelgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group. Sammen tilbyder de over 4 700 hoteller i mere end 100 lande rundt om i verden. I Skandinavien er der 160 hoteller på over 100 destinationer. For at tilgodese såvel gæster som potentielle hotelejere tilbyder gruppen i alt 17 forskellige varemærker i alle segmenter fra budget tilpremium. BWH Hotel Group er den største, uafhængige hotelgruppe i Skandinavien hvor hoteller ejes og drives af lokale entreprenører.

Kontakt

Johan Michelson

Johan Michelson

Pressekontakt Country Manager +46 735 14 39 01
Sara Hallsund

Sara Hallsund

Pressekontakt Director of Marketing +46 733 780 136